Algemene Voorwaarden van TOYCHAMP

Deze website is eigendom van TOYCHAMP Belgium nv, verder in deze algemene voorwaarden "TOYCHAMP" genaamd.

Maatschappelijke zetel:

ToyChamp Belgium nv
Troisdorflaan 17
3600 Genk
België
Telefoon: +32 (0)89/24.18.15
BE 0474 790 947

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u00 tot 17u00, uitgezonderd (Belgische) feestdagen
Voor vragen met betrekking tot online bestellingen, mail ons op webshop@toychamp.be
Voor alle andere vragen kan u ons mailen op info@toychamp.be

De Algemene voorwaarden zoals hier omschreven zijn van toepassing op ieder product aangeboden op de TOYCHAMP webshop en op alle leveringen. Iedere bestelling impliceert de aanvaarding van de verkoopsvoorwaarden.

De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product of het sluiten van de dienstenovereenkomst.

Op de Algemene Voorwaarden van TOYCHAMP is uitsluitend het Belgisch en Nederlands Recht van toepassing.


Aankoop en Betaling

 • De overeenkomst tussen TOYCHAMP en u als koper komt tot stand op het moment dat u een bestelling plaatst op de TOYCHAMP webshop, waardoor u de door TOYCHAMP gestelde voorwaarden accepteert en daaraan voldoet. Het ontbreken van een gewone handtekening doet niet af aan de verbindende kracht van het aanbod en de aanvaarding daarvan.
 • TOYCHAMP behoudt zicht het recht om een bestelling te weigeren of aan extra voorwaarden te onderwerpen zoals bij grote orders, bestellingen door minderjarigen, onvolledige bestelprocedures of problemen bij vorige orders.
 • TOYCHAMP bevestigt altijd de aankoop per e-mail. Wanneer er nog geen bevestigingsmail is verstuurd is de overeenkomst nog niet van kracht.
 • Betaling van producten gekocht bij TOYCHAMP geschiedt uitsluitend vooraf via de voorgestelde betaalmiddelen; Maestro, Mastercard, Visa of Bancontact.
 • De verkoper blijft eigenaar van alle goederen tot op het ogenblik van volledige betaling.
 • Om een veilige online betaling en de veiligheid van uw persoonsgegevens te waarborgen, worden de transactiegegevens versleuteld met SSL technologie over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heeft u geen speciale software nodig.
 • In geval van niet tijdige betaling is TOYCHAMP bevoegd de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden of (verdere) levering op te schorten tot het moment waarop de u de betalingsverplichtingen volledig bent nagekomen
 • De Algemene Voorwaarden en de bevestigingsmails worden steeds opgemaakt in de taal van de website.

Productinformatie

 • Informatie, afbeeldingen, mondelinge mededelingen, opgaven etc., met betrekking tot alle aanbiedingen en de belangrijkste kenmerken van de producten, die telefonisch of via e-mail worden verstrekt, worden zo nauwkeurig mogelijk (weer)gegeven of gedaan. TOYCHAMP is niet aansprakelijk voor door haar verstrekte adviezen, druk- en zetfouten op de website of door leveranciers of producenten verstrekte technische gegevens.
 • Bij ieder product wordt de beschikbaarheid aangegeven. TOYCHAMP doet er alles aan om deze gegevens correct mee te delen. Toch kan het voorvallen dat er een onmogelijkheid tot leveren is. Dit kan door onopzettelijke foutieve stockgegevens of producten die niet meer leverbaar zijn door de leveranciers. In deze gevallen zal TOYCHAMP u zo snel mogelijk verwittigen en u een oplossing voorstellen.
 • De producten aangeboden door TOYCHAMP voldoen aan de wettelijke normen en mogen online worden verkocht.
 • Het is mogelijk dat TOYCHAMP op haar website links opneemt naar andere websites die mogelijk interessant of informatief voor de bezoeker zijn. Dergelijke links zijn louter informatief. TOYCHAMP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de website waarnaar wordt verwezen of het gebruik daarvan.

Assortimentsartikelen

 • TOYCHAMP biedt verschillende artikelen aan op de webhop die door onze leveranciers in assortiment worden aangeleverd. Dat wil zeggen dat er verschillende versies van één product geleverd worden, zonder dat wij weten welke specifieke versies dit zijn.
 • Bij deze artikelen staat steeds vermeld "Dit artikel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Heeft u een voorkeur, vertel het ons dan bij het plaatsen van uw bestelling. We zullen proberen aan uw wens te voldoen. Wij kunnen echter geen enkele garantie geven op welke uitvoering u ontvangt."
 • Bij het afrekenen, krijgt u de mogelijkheid om een opmerking in te geven. Hier kan u uw voorkeur duidelijk maken. Aparte mails komen op het hoofdkantoor terecht en zijn bijgevolg geen geldige voorkeursmelding, aangezien uw pakket sneller opgestuurd kan worden dan wij uw mail kunnen verwerken.
 • TOYCHAMP zal bij het verwerken van de bestelling trachten te voldoen aan uw wens, doch zonder enige garantie. Het ontvangen van een andere versie/uitvoering van bestelde artikel kan in dat geval geen reden zijn om de levering als foutief te bestempelen.

Acties en aanbiedingen

 • Alle acties en aanbiedingen zijn slechts geldig tussen de data die aangegeven staan bij de actie en zo lang de voorraad strekt, ,en voor zover aan alle voorwaarden van de acties of aanbiedingen is voldaan.
 • Acties en aanbiedingen zijn niet cumuleerbaar met andere acties en niet inwisselbaar in contanten
 • Acties met betrekking tot het ontvangen van een gratis artikel(en) zijn beperkt tot max. 1 per klant
 • Acties met betrekking tot een setprijs, zijn beperkt tot max. 1 per klant
 • Handelaars kunnen geen gebruik maken van de consumentenacties.

Kadobonnen

 • De kadobonnen die u koopt bij ToyChamp zijn zowel online als in de winkel inwisselbaar.
 • Een bon is 1 jaar geldig vanaf de dag van aankoop
 • De bon vind u na aankoop terug in uw account. Deze worden nooit per post opgestuurd. Hiervoor kan u uiteraard wel nog steeds in onze winkels terecht.
 • Zodra de bon opgekocht werd, hetzij in de winkel hetzij online, verdwijnt de bon ook in uw account.
 • U kan voor 1 aankoop altijd meerdere kadobonnen gebruiken. Om deze te valideren geeft u de barcode en verificatiecode in op het afrekenscherm en klikt u op valideren. Het bedrag wordt dan automatisch van de bestelling afgehouden. Bij een restbedrag betaalt u het saldo met uw betaalkaart.
 • De waarde moet niet volledig opgekocht worden. Bij niet volledige opname, ontvangt u een tegoedbon voor het restbedrag. Deze kan ook online als in de winkel ingewisseld worden.
 • Niet inwisselbaar in contanten
 • Indien u een foutmelding krijgt bij het ingeven van de code kan dit verschillende verklaringen hebben: de bon is niet meer geldig, hij werd reeds geïnd, de barcode of verificatiecode is niet correct ingegeven. Neem contact op met onze klantendienst indien u dit nodig acht.
 • Klik hier om rechtstreeks naar de pagina te gaan.

Bedenktijd (zichttermijn) en Retourneren

 • Voor alle producten gekocht op de webshop van TOYCHAMP heeft u een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 • Deze periode gaat in op het moment van in ontvangst name door u of namens u. Tijdens de bedenktijd verwachten we dat u zorgvuldig omgaat met de goederen en de verpakking. Er is geen verzakingsrecht wanneer het product en de verpakking niet meer in originele, complete, onbeschadigde en ongebruikte staat verkeren.
 • Wanneer u gebruik wenst te maken van het verzakingsrecht dient u dit binnen de gestelde 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product per mail kenbaar te maken. Aan het afzien van de aankoop is geen betaling van een boete verbonden en dit kan zonder opgave van de redenen.
 • De goederen dient u onbeschadigd en ongebruikt (in originele staat en onbeschadigde verpakking) uiterlijk binnen 14 kalenderdagen na ontvangst te retourneren. De ontvangstdatum geldt als controle. Alle meegeleverde documentatie, garantiebewijzen en verpakkingsmaterialen dienen te worden bijgevoegd te worden.
 • Het retourneren van een product, aangekocht op onze webshop voor levering aan huis, moet altijd aangemeld worden per mail. Een product retourneren kan op 2 manieren:

  1. U wenst het product op te sturen. U ontvangt een RMA formulier dat u bij het pakket dient te voegen waarna u het pakket kan opsturen. Meer gegevens volgen na aanmelding. De rechtstreekse kosten voor retourneren vallen ten laste van de koper. Het product wordt steeds eerst nagekeken en indien conform de voorwaarden geretourneerd, betaalt TOYCHAMP u het aankoopbedrag, binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen, terug.
  2. U mag het product ook steeds binnen brengen in 1 van onze filialen. Op die manier kan u dadelijk een ander product uitzoeken. Ook hier geldt het 14 kalenderdagen verzakingsrecht. Tevens moet u in het bezit zijn van het originele aankoopbewijs of kassabon. In dit geval gelden de ruilvoorwaarden van de winkel. Indien u geen vervangend product wenst mee te nemen, ontvangt u een tegoedbon voor de waarde van het product.
  3. Indien u bij uw bestelling recht had op een gratis artikel of een korting, behouden wij het recht om de korting te verrekenen en het gratis artikel terug te vragen als u een product wil retourneren uit deze bestelling en u bijgevolg niet meer voldoet aan de voorwaarden van de respectievelijke actie.


  Als blijkt dat de goederen niet conform de voorwaarden van het verzakingsrecht zijn ontvangen dan wordt het gestorte bedrag niet, of niet volledig terugbetaald. Het product blijft in dat geval uw eigendom. Op uw verzoek kan het product ook opnieuw naar u worden verstuurd, mits het betalen van de bijhorende verzendkosten.
 • Voor het retourneren van een Click & Collect-order, of aankoop die U rechtstreeks in de winkel gedaan heeft, gelden de volgende voorwaarden:

  1. U moet het originele aankoopbewijs of kassabon kunnen voorleggen.
  2. Het product dient in originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking terug aangeboden worden in de winkel van aankoop.
  3. Het product wordt binnen 14 dagen na aankoop of afhaling terug aangeboden in de winkel van aankoop.


 • Uitzonderingen op de gestelde bepalingen zijn de volgende:

  • Wanneer een product speciaal voor u gemaakt of veranderd is heeft u logischerwijs geen recht op het verzakingsrecht van 14 kalenderdagen.
  • Wanneer een product zichtbaar gebruikt is of op andere wijze is beschadigd vervalt uw recht op teruggave van uw betaling.
  • De volgende artikelen worden alleen geruild of teruggenomen indien de seal ongebroken is: Tablets, games, CD's, DVD's en accessoires.
  • Online aangekochte spelconsoles (hardware) kunnen alleen geruild of teruggenomen worden via een aangemelde retour naar de webshop en niet in de winkel. Ook hier moet de seal nog aanwezig zijn.
  • Volgende artikelen worden niet geruild of teruggenomen : Bederfbare goederen, kleding, boeken/strips/agenda's (behalve bij misdruk)
  • OP=OP (opruimingsartikelen) worden eveneens niet omgeruild, noch teruggenomen. Dit is eveneens zichtbaar in de winkel, alsook op de kassabon.

Garantiebepalingen

 • TOYCHAMP volgt de officiële garantierichtlijnen van haar leveranciers. Deze zijn per merk verschillend.
 • Afhandeling van garantie zal voor rekening zijn van TOYCHAMP.

Hieronder de voorwaarden waar u aan moet voldoen :

 • U overlegt een origineel aankoopbewijs
 • Het defect is niet ontstaan door val-, stoot- of waterschade
 • Het artikel is niet oneigenlijk gebruikt
 • Het defect valt binnen het verwachtingspatroon bij normaal gebruik van het artikel.

Als wordt vastgesteld dat u recht heeft op garantie :

 • Het artikel kan kosteloos worden omgeruild voor exact hetzelfde product.
 • U bestelt zelf bij de leverancier het ontbrekende onderdeel (wij kunnen dit ook voor u doen, maar dat duurt meestal langer)
 • Het artikel wordt kosteloos gerepareerd.
 • Bij sommige artikelen is het niet mogelijk om direct vast te stellen of u recht heeft op garantie. Denk daarbij aan artikelen die gebruik maken van accu's of computerspellen. In een dergelijk geval, nemen wij uw artikel in op reparatie om te onderzoeken of garantie van toepassing is.
 • Bij een online aankoop met levering aan huis, neemt u contact op met onze klantendienst per mail naar webshop@toychamp.be. Volgens onze garantiebepalingen gaan we dan naar een oplossing zoeken. Indien het product niet defect blijkt te zijn, kan het product opnieuw naar u worden verstuurd, mits het betalen van de bijhorende verzendkosten.
 • Bij een Click & Collect- order of aankoop in de winkel, dient u het product binnen te brengen in de winkel van aankoop. Er wordt met u een reparatieformulier opgemaakt, en het originele aankoopbewijs wordt ingenomen. Na ondertekening en daarmee uw akkoord voor de reparatievoorwaarden, krijgt u als bewijs een kopie van het reparatiebewijs en van het aankoopbewijs. Wij streven er steeds naar om zo spoedig mogelijk het defect te onderzoeken en indien mogelijk te repareren.

Gebreken

 • U bent verplicht de goederen onmiddellijk na ontvangst nauwkeurig te (doen) inspecteren. Hierbij dient u na te gaan of de geleverde goederen aan de overeenkomst beantwoorden:

  • Werden de juiste goederen geleverd?
  • Voldoen de geleverde goederen aan de overeengekomen kwaliteitseisen of - indien deze ontbreken - aan de eisen die gesteld mogen worden voor een normaal gebruik?


 • Wordt een zichtbaar gebrek of tekortkoming geconstateerd, dan dient u deze binnen 7 werkdagen na levering aan TOYCHAMP te melden.
 • Een niet zichtbaar gebrek dient de consument binnen 2 werkdagen na ontdekking, doch uiterlijk binnen 2 maanden na levering schriftelijk per e-mail te melden aan TOYCHAMP.
 • De kosten voor het retourneren van goederen die niet voldoen aan de beschrijving van het aanbod zijn ten laste van TOYCHAMP.

Overmacht

 • Onder overmacht wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien waarop TOYCHAMP geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor TOYCHAMP niet in staat is haar verplichtingen na te komen.
 • TOYCHAMP heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat TOYCHAMP haar verbintenis had moeten nakomen.
 • Tijdens overmacht worden de levering- en andere verplichtingen van TOYCHAMP opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door TOYCHAMP niet mogelijk is, langer duurt dan 8 weken, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.

Prijzen

De prijzen op de website zijn bindend in hoofde van partijen.

TOYCHAMP behoudt zich evenwel het recht voor om in het uitzonderlijke geval van een duide-lijke materiële fout bij de prijszetting en -publicatie, de nodige prijsaanpassingen te doen.
Wanneer dit gebeurt nadat een definitieve overeenkomst tot stand is gekomen, wordt de klant individueel verwittigd van het feit dat de initiële prijszetting op een materiële vergissing berust en wordt hem de correcte, aangepaste prijs per e-mail meegedeeld.
TOYCHAMP en de klant behouden in dergelijk uitzonderlijk geval, steeds het recht om de verkoop te annuleren, binnen de acht dagen na kennisgeving van de correcte prijs, en zonder dat door TOYCHAMP of de klant enige kost of schadevergoeding in rekening kan worden gebracht.
Bij gebeurlijke annulatie van de verkoopovereenkomst, wordt de eventueel reeds betaalde aankoopprijs door TOYCHAMP onverwijld terugbetaald aan de klant. Eventueel reeds geleverde goederen worden desgevallend op kosten van de TOYCHAMP teruggenomen.


Intellectuele eigendomsrechten

 • De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan TOYCHAMP of rechthoudende derden.


Vragen en klachten

 • Klachten of betwistingen dienen binnen de 7 dagen na levering gemeld te worden. In geval de klacht gegrond wordt bevonden is onze aansprakelijkheid beperkt tot de omruiling van de goederen. Elke aansprakelijkheid van de verkoper beperkt zich tot het daadwerkelijk betaalde bedrag van de bestelling.
 • TOYCHAMP behandelt vragen en klachten steeds binnen de redelijke termijn van 7 kalenderdagen.

Geschillen

 • Op alle aanbiedingen en overeenkomsten is uitsluitend Belgisch recht van toepassing, met uitsluiting van de principes van rechtsconflicten in de ruimte.
 • Alle geschillen die verband houden met of voortvloeien uit aanbiedingen van TOYCHAMP , of overeenkomsten die met haar gesloten zijn, worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Hasselt , tenzij een dwingende wetsbepaling uitdrukkelijk een andere rechter als bevoegd aanwijst.

Beperking van aansprakelijkheid

De informatie op de website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker worden beschouwd.

TOYCHAMP levert grote inspanningen opdat de ter beschikking gestelde informatie volledig, juist, nauwkeurig en bijgewerkt zou zijn. Ondanks deze inspanningen kunnen onjuistheden zich voordoen in de ter beschikking gestelde informatie. Indien de verstrekte informatie onjuistheden zou bevatten of indien bepaalde informatie op of via de site onbeschikbaar zou zijn, zal TOYCHAMP de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten.
TOYCHAMP kan evenwel niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die ontstaat uit het gebruik van de informatie op deze site. 
Indien u onjuistheden zou vaststellen in de informatie die via de site ter beschikking wordt gesteld, kan u de beheerder van de site contacteren. 

De inhoud van de site (links inbegrepen) kan te allen tijde zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden. TOYCHAMP geeft geen garanties voor de goede werking van de website en kan op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden worden voor een slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de website of voor enige vorm van schade, rechtstreekse of onrechtstreekse, die zou voortvloeien uit de toegang tot of het gebruik van de website.

TOYCHAMP kan in geen geval tegenover wie dan ook, op directe of indirecte, bijzondere of andere wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade te wijten aan het gebruik van deze site of van een andere, inzonderheid als gevolg van links of hyperlinks, met inbegrip, zonder beperking, van alle verliezen, werkonderbrekingen, beschadiging van programma's of andere gegevens op het computersysteem, van apparatuur, programmatuur of andere van de gebruiker.

De website kan hyperlinks bevatten naar websites of pagina's van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen. Het plaatsen van links naar deze websites of pagina’s impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan.

TOYCHAMP verklaart uitdrukkelijk dat zij geen zeggenschap heeft over de inhoud of over andere kenmerken van deze websites en kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud of de kenmerken ervan of voor enige andere vorm van schade door het gebruik ervan.

TOYCHAMP waardeert alle reviews, besprekingen, vermeldingen, tags van klanten op social media. Deze vermeldingen geven evenwel geen recht op een compensatie in welke vorm dan ook naar de auteur van de social media post tenzij dit gebeurd in kader van een wedstrijd uitgeschreven door Toychamp of een partner van Toychamp. In dat geval telt het wedstrijdreglement van deze specifieke wedstrijd.