Over ons

Sfeerbeelden ToyChamp
Sfeerbeelden ToyChamp
Sfeerbeelden ToyChamp
Sfeerbeelden ToyChamp

"Wij maken kinderdromen waar!"

ToyChamp, de grootste speelgoedwinkel van België én Nederland!

Bij ToyChamp staan we garant voor heel wat winkelbeleving. Naast een ruim assortiment aan binnen- en buitenspeelgoed, gadgets, multimedia en schoolartikelen bieden wij ook tal van onvergetelijke activaties aan.

Wij zetten kinderwensen om in een ultieme beleving. Bij ToyChamp maak je kennis met je favoriete helden zoals Bumba, Bing, Super Mario, PAW Patrol, K3, Spider-Man en niet te vergeten, onze eigen mascotte Champy. Voor al deze (super)helden worden er regelmatig meet & greets georganiseerd in één van onze superstores. Daarbovenop kan je je favoriete speelgoed ook komen uittesten tijdens één van onze interactieve demo's. Zo ben je helemaal zeker van je speelgoedkeuze!

Champy on Tour
Rainbow High tijdens CHampy on Tour
Gravitraxt tijdens Champy on Tour
My Little pony and Unity tijdens Champy on Tour

De geschiedenis van ToyChamp

De eerste stappen in de speelgoedsector werden in 1989 gezet door Koen Nolmans, de huidige CEO, die toen in het bedrijf van zijn vader stapte (Nolmans-Familiewinkels NV).

De familietraditie werd verder gezet toen broers Wim Nolmans en Frank Nolmans zich er ook bij aansloten.

In 2001 werd 'ToyChamp' opgericht door de familie Nolmans, waarbij dan ook meteen de winkelmascotte Champy was ontstaan.

"Onze missie is kinderen, die in een gedigitaliseerde wereld opgroeien, laten dromen in onze magische winkels. Spelen is een essentieel onderdeel van het leerproces. Met advies en beleving wil ToyChamp daarin faciliteren." - Koen Nolmans (CEO ToyChamp)


ToyChamp vestigingen

Onze vestigingen liggen verspreid over heel België en Nederland.

Onze winkels zijn tussen de 1.400 m2 en 2000 m2 groot en bevatten een ruim assortiment aan het nieuwste speelgoed.

Kom langs in één van onze winkels en laat je verrassen door levensgrote shop-in-shops van onder andere LEGO®, PLAYMOBIL, Schleich, Sylvanian Families en vele andere topmerken.

Heb je een product gezien maar geraak je niet in onze winkel? Geen probleem, je kan ook altijd een bestelling plaatsen op onze webshop.

Shop-in-shop PLAYMOBIL
Shop-in-shop  LOL
Shop-in-shop  LEGO
Shop-in-shop  Sylvanian Families
Shop-in-shop  PAW Patrol
Shop-in-shop  My Little Pony
Shop-in-shop  Schleich
Shop-in-shop  Peppa Pig

ToyChamp in de pers


CEO Koen Nolmans: “ToyChamp draait om beleving”

Koen Nolmans - CEO ToyChamp

Speelgoedketen ToyChamp zet een reuzenstap vooruit: het neemt tegen het eind dit jaar DreamLand over. Bezieler van het bedrijf is CEO Koen Nolmans (57), lid van een familie die altijd in de speelgoedretail actief geweest is. “Het laatste waarop mensen besparen als het moeilijker gaat, is kinderen.”

-  20 april 2023 | Gondola


De nieuwe speelgoedkoning van België

23 jaar nadat zijn vader zich genoodzaakt zag zijn speelgoedwinkels te verkopen, kroont Koen Nolmans zich met de overname van Dreamland tot de speelgoedkoning van België.

De Nolmansen verkopen al sinds 1986 speelgoed. Edmond Nolmans bouwde zes Nolmans Familiewinkels uit in Limburg en Antwerpen, zoon Koen is de baas van 33 ToyChamp-vestigingen in België en Nederland.

En daar komen allicht heel wat winkels bij: Nolmans wil de controle krijgen over de 47 Dreamlands. ToyChamp heeft een principeakkoord met Colruyt om 75 procent van de aandelen van de grootste speelgoedketen van het land over te nemen. Nolmans wordt zo de speelgoedkoning van België.

-  19 april 2023 | De Tijd


ToyChamp-CEO over overname Dreamland: ‘Wij geloven rotsvast in echte winkels’

De Limburgse familiale uitbater van speelgoedwinkels ToyChamp neemt 75 procent van de aandelen over van de winkelketen Dreamland van de groep Colruyt. “Daardoor kunnen we onze voetafdruk vergroten over heel België”, zegt topman Koen Nolmans.

-  19 april 2023 | Het Belang van Limburg


In één klap 47 winkels rijker: Limburgse speelgoedreus krijgt meerderheid Dreamland in handen

ToyChamp neemt de winkels van Dreamland over van Colruyt Group. ToyChamp, een van oorsprong Belgisch familiebedrijf, focuste jarenlang op Nederland, maar doet nu een grote inhaalbeweging in ons land. 

Het krijgt er 47 winkels bij nadat het 75 procent van de aandelen van Dreamland in handen krijgt.  ToyChamp-CEO Koen Nolmans: “Wij geloven rotsvast in onze fysieke verkoop en ik kan dat ook staven met cijfers.”

‘ToyChamp brengt al het speelgoed tot leven’ is de leuze van de speelgoedketen, die overal weerklinkt bij het Genkse bedrijf. Ook in de wachtmuziek die we horen voor we CEO Koen Nolmans aan de lijn krijgen. Voor ToyChamp is het veel meer dan een slagzin, want het tot leven brengen van speelgoed vormt de hoeksteen van de strategie van het bedrijf. Het moet straks ook de Dreamland-winkels tot een succes maken.

-  19 april 2023 | Trends 


ToyChamp opent 25ste winkel in Nederland

ToyChamp opent in juni een winkel in Emmen. Het is de 25ste vestiging in Nederland voor de speelgoedketen, die ook negen winkels in België heeft.

De winkel van 2.000 vierkante meter komt aan het Noorderplein, boven de MediaMarkt. Volgens ceo Koen Nolmans is er veel ruimte voor beleving, met onder meer shop-in-shops van Lego, Sylvanian Families, Baby Born, Squishmallows en Schleich.

De Belg opende eind 2001 onder de vlag van ToyChamp zijn eerste speelgoedwinkel in Nederland - in Roosendaal - maar in België is de familie Nolmans al decennia actief in de speelgoedsector. 

-  14 februari 2023 | Retailtrends


Speelgoedketen blijft groeien

De grootschalige speelgoedketen ToyChamp groeit als kool. Eind juli opende alweer de 24e XL-winkel de deuren in Zaandam. Op 1700 m2 wordt heel veel ­speelgoed én veel plezier geboden. Met België meegerekend zijn er nu 33 ToyChamp-winkels. Eerst werden de winkels vooral in de periferie van steden ­geopend; goed bereikbaar en gratis parkeren. De laatste jaren vinden we ToyChamp ook terug in de centra van steden. Met CEO Koen Nolmans spraken we in Zaandam over het succes van ToyChamp.

-  2022 | Vakcentrum


Het leukste gratis circusevent voor het hele gezin: Champy on Tour!

ToyChamp introduceert samen met zijn geliefde mascotte Champy een gloednieuw concept: Champy on Tour. Samen met zijn circus-entourage en veel bekende kinderhelden reist Champy door België en Nederland om kinderen een superleuke dag te bezorgen.

Een groot aantal ToyChamp belevingswinkels worden omgetoverd tot een heus circus vol verrassingen. Het staat vast dat je kids hun idolen kunnen ontmoeten tijdens een leuk programma met leuke demo's en activiteiten, Champy een high five kunnen geven en genieten van de winkel in circusthema.

- 22 juni 2022 | Tipsvoormama


Champy 'tourt' naar Apeldoorn!

Champy on Tour is dit jaar ‘the place to be’ voor een heerlijk uitstapje met het hele gezin. Champy reist dit jaar namelijk samen met zijn circus-entourage naar diverse ToyChamp vestigingen in het hele land. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli zet hij zijn tenten op in de ToyChamp winkel in Apeldoorn. En hij komt niet alleen. Hij neemt namelijk Bing en PLAYMOBIL Princess mee. Iedereen is welkom en de entree is helemaal gratis.

- 27 juni 2022 | Apeldoorn Actueel


ToyChamp opent in Zaandam gigantisch speelgoedwalhalla van ruim 1500 vierkante meter

Met een winkeloppervlak van ruim 1500 vierkante meter zal speelgoedketen ToyChamp haar belofte om 'kinderdromen waar te maken' in Zaandam makkelijk nakomen. Op 28 juli moet het speelgoedparadijs klaar zijn voor de opening, op slechts een paar honderd meter afstand van concurrent InterToys.

- 21 juni 2022 | Noordhollands Dagblad


ToyChamp richt zich op Rijneke Boulevard

Vanaf 11 juni 2020 huurt speelgoedgigant ToyChamp een winkelruimte van 1500m² van GREEN op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude.

“Met de komst van ToyChamp op de Hoge Rijndijk 313c voegt GREEN een sterk merk toe aan de Rijneke Boulevard én aan haar eigen portefeuille. GREEN is dan ook trots dat er een 10-jarige huurovereenkomst is afgesloten”, aldus GREEN. De nieuwe ToyChamp-vestiging is de eerste grootschalige speelgoedwinkel in de regio Leiden. Om de unit van 1500m² voor ToyChamp te creëren, voegt GREEN diverse winkelruimten samen. 

- 9 juni 2020 | Alphens


ToyChamp opent 31ste vestiging in Groningen

Op 16 juli opent ToyChamp een nieuwe vestiging in Groningen, meteen de 31ste winkel van de Belgisch-Nederlandse speelgoedformule. Op dit moment telt de retailer 21 filialen in Nederland en 9 in België.

- 9 april 2020 | Retail Details 


Vrachtwagens leveren energie voor winkels van ToyChamp

Speelgoedgigant ToyChamp gaat met vrachtwagens opgeslagen energie leveren aan zijn winkels in België en Nederland. De batterijen worden geladen door zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum in Genk.

- 22 januari 2020 | Het Belang van Limburg


Levendige transfermarkt in speelgoedbranche

Normaal is dit de periode dat voetballers volop van club switchen, maar in de speelgoedbranche is eveneens sprake van een levendige transfermarkt. Zo deed ToyChamp hele goede zaken door in juli negen Intertoys XL-filialen over te nemen. Al eerder meldden we dat Top1Toys volop in beweging is én er komt een nieuwe speler: Euretco.


Belgische speelgoedgroep verdubbelt door overname in Nederland

De Belgische speelgoedwinkelketen ToyChamp verdubbelt in omvang na een overname in Nederland. ‘Ja, webwinkels veranderen de sector. Maar winkels met een groot aanbod en voldoende actie zijn succesvol.’

Na dagen van geruchten was vrijdag de kogel door de kerk: de familie Nolmans neemt via haar speelgoedwinkelketen ToyChamp zeven grote winkels over van de concurrent Intertoys in Nederland.

- 16 juli 2019 | De Tijd


ToyChamp opent dit jaar vier speelgoedwinkels in Nederland

Speelgoedretailer ToyChamp heeft plannen om vier nieuwe winkels in Nederland te openen. Twee voormalige IntertoysXL-vestigingen, die flink zijn verbouwd, zijn als eerste aan de beurt. Het Belgische bedrijf is op dit moment flink aan het uitbreiden in de Benelux, sinds het bedrijf eind vorig jaar een nieuw distributiecentrum heeft geopend in het Belgische Genk. De logistieke capaciteit is hierdoor meer dan verdrievoudigd.

- 12 juni 2019 | Entertainment Business


Speelgoedwinkel ToyChamp komt naar winkelcentrum

Niet bouwmarkt Brico, maar speelgoedketen ToyChamp opent een vestiging in het nieuwe winkelcentrum Muitenberg op de hoek van de Koolmijnlaan en de Brugstraat in Heusden. Brico Heusden-Zolder had nochtans toegezegd. “Wellicht is er geen fiat van Brico nationaal gekomen”, klinkt het.

- 11 januari 2019 | Het Nieuwsblad


ToyChamp steekt miljoenen in snellere groei

GENKSE KETEN VAN SPEELGOEDWINKELS INVESTEERT MILJOENEN IN WINKELS, LOGISTIEK, WEBSHOP EN ZONNEPANELEN

Bij speelgoedwinkelketen ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp per jaar drie of vier extra winkels openen.

- 17 november 2018 | De Standaard


ToyChamp wil ieder jaar drie extra winkels

Bij de keten van speelgoedwinkels ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support (het distributiecentrum en nieuwe kantoren) en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp ieder jaar drie of vier extra winkels openen. Daarmee roeit ToyChamp flink tegen de stroom in. “Ons geheim? Goed luisteren naar de consument en naar onze mensen in de winkels”, zegt CEO Koen Nolmans.

- 17 november 2018 | Het Belang van Limburg


Hasselt krijg opnieuw echte speelgoedwinkel op de Singel: ToyChamp opent op 6 juni de deuren

Nog enkele weken geduld en Hasselt heeft weer een echte speelgoedwinkel op de Singel. Op 6 juni opent ToyChamp immers haar 1.500 vierkante meter grote speelgoedspeciaalzaak langs de Gouverneur Verwilghensingel. In hetzelfde complex openen ook Albert Heijn, Jysk en Action de deuren.

- 17 mei 2018 | Het Belang van Limburg


ToyChamp winkel
ToyChamp winkel Heusden
Playmobil Shop-in-shop ToyChamp
ToyChamp winkel Heusden
Naar boven

We respecteren uw privacy!

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, en analysepartners.

Privacy policy