Over ons

OVER TOYCHAMP

"Wij maken kinderdromen waar"

Bij ToyChamp staan we garant voor heel wat winkelbeleving. Naast een ruim assortiment aan binnen- en buitenspeelgoed, gadgets, multimedia en schoolartikelen bieden wij ook tal van onvergetelijke activaties aan.

Wij zetten kinderwensen om in een ultieme beleving. Bij ToyChamp maak je kennis met je favoriete helden zoals Bumba, Super Mario, Campus 12, Spider-man, Champy en nog veel meer. Voor al deze superhelden worden er regelmatig meet & greets georganiseerd in één van onze superstores.

Daarbovenop kan je je favoriete speelgoed ook komen uittesten tijdens één van onze interactieve demo's. Zo ben je helemaal zeker van je speelgoed keuze!

bumba
bumba

-Geschiedenis-

spider

De eerste stappen in de speelgoedsector werden in 1989 gezet door Koen Nolmans, de huidige CEO, die toen in het bedrijf van zijn vader stapte (Nolmans-Familiewinkels NV).

De familietraditie werd verder gezet toen broers Wim Nolmans en Frank Nolmans zich er ook bij sloten.

In 2001 werd "ToyChamp" opgericht door de familie Nolmans, waarbij dan ook meteen de winkelmascotte Champy was ontstaan.

"Onze missie is kinderen, die in een gedigitaliseerde wereld opgroeien, laten dromen in onze magische winkels. Spelen is een essentieel onderdeel van het leerproces. Met advies en beleving wil ToyChamp daarin faciliteren."

Koen Nolmans - CEO ToyChamp

spider

-Vestigingen-

Onze vestigingen liggen verspreid over heel België, gaande van Zuid-Limburg tot Antwerpen. 

Onze winkels zijn tussen de 1.400 m2 en 2000m2 groot en bevatten een ruim assortiment aan het laatste nieuwe speelgoed.

Kom langs in één van onze winkels en laat je verrassen door levensgrote shop-in-shops van onder andere LEGO, PLAYMOBIL, Schleich, Sylvanian Families en vele andere topmerken.

Heb je een product gezien maar geraak je niet in onze winkel? Geen probleem, je kan ook altijd een bestelling plaatsen op onze webshop.

winkel
winkel

-In de pers-

"Levendige transfermarkt in speelgoedbranche"

Normaal is dit de periode dat voetballers volop van club switchen, maar in de speelgoedbranche is eveneens sprake van een levendige transfermarkt. Zo deed ToyChamp hele goede zaken door in juli negen Intertoys XL-filialen over te nemen. Al eerder meldden we dat Top1Toys volop in beweging is én er komt een nieuwe speler: Euretco.

champy
Koen

"ToyChamp wil ieder jaar drie extra winkels"

Bij de keten van speelgoedwinkels ToyChamp, met hoofdkwartier in Genk, ligt een fors investeringsplan op tafel. Het bedrijf investeert er op dit moment ettelijke miljoenen in de uitbreiding van zijn logistiek apparaat Nolmans Retail Support (het distributiecentrum en nieuwe kantoren) en straks ook in zonnepanelen. Bovendien wil ToyChamp ieder jaar drie of vier extra winkels openen. Daarmee roeit ToyChamp flink tegen de stroom in. “Ons geheim? Goed luisteren naar de consument en naar onze mensen in de winkels”, zegt CEO Koen Nolmans.

"ToyChamp komt naar Antwerpen"

ANTWERPEN – ToyChamp opent op 28 juni een achtste vestiging in ons land. De speelgoedwinkel strijkt neer in winkelcentrum den Tir in Antwerpen en dat is opvallend nieuws in tijden waarin de speelgoedsector woelige tijden doorgaat.

champy